ЗА ГРАЖДАНИТЕ

ЗА ФИРМИТЕ

ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ

Информация за възложителите на клинични изпитвания

Уважаеми възложители на клинични изпитвания,

Eвропейската агенция по лекарствата /ЕМА/ информира за предстоящи обучения за потребителите на Европейската база данни за клинични изпитвания (EudraCT).

Поради големия интерес ЕМА организира три виртуални сесии през тази година, които ще бъдат реализирани телематично посредством програмата Adobe Connect за комерсиални и некомерсиални възложители на клинични изпитвания.

Сесиите ще се състоят на следните дати:

  • 19 септември 2014 г. от 13.30 ч. до 15.30 (GMT)
  • 30 октомври 2014 г. от 13.30 ч. до 15.30 (GMT)
  • 04 декември 2014 г. от 13.30 ч. до 15.30 (GMT)

Процес на регистрация за участие в сесиите:

1. Организацията на възложителите на клинични изпитвания е отговорна за координиране на списъка и броя на делегатите, като ще се спазва принципа включване по реда на постъпване на заявката.

Забележка: Adobe Connect може да свърже до 99 участника.

2. Организацията на възложителите на клинични изпитвания трябва да изпрати пълен списък на участниците (име/фамилия/email address/дата на сесията) на госпожа Рафаела Черсони/Chersoni Raffaella Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и копие на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

В края на съобщението са приложени образци на списъците за заявка на участие, които трябва да бъдат представени в ЕМА в следните срокове:

Забележка: Винаги трябва да се използва електронната пощенска кутия Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. за комуникация/въпроси. Максимален брой участници: 10 за всеки възложител на клинични изпитвания.

3. Информация за Adobe Connect ще бъде изпратена на всички участници няколко дни преди сесията.

При възникнали технически проблеми или въпроси, свързани с програмата Adobe Connect, трябва да се направи връзка с: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

4. На общодостъпната страница на EudraCT е публикувана връзка към информацията за предстоящото обучение в рубриката „Какво ново“ / ‘What’s new’.

Образци на списъците за заявка на участие: